Je website: een visitekaartje voor je bedrijf

Een leven zonder internet is niet meer weg te denken. We gebruiken het om informatie te vinden, om sociale media pagina’s te bezoeken, om muziek te luisteren en om op zoek te gaan naar leveranciers van producten en diensten. Het is daarom eigenlijk al niet meer realistisch als een bedrijf niet wordt ondersteund door een goede website. Vandaag de dag is dit de belangrijkste manier waarop potentiele klanten je kunnen vinden. Je kunt als beginnend ondernemer al voor weinig geld een unieke website laten maken door een professioneel designbureau. En hieraan zitten een groot aantal voordelen verbonden.

Vindbaarheid

Het eerste en meest belangrijkste kenmerk van een goede website is dat het vindbaar is. Hier zijn allerlei theorieën voor ontworpen die worden samengevat onder de term Search Engine Optimisation. Professionele designbureaus weten precies hoe ze ervoor kunnen zorgen dat jouw website als eerste naar voren komt in de zoekresultaten van Google. Dit doen ze onder andere door zoektermen strategisch te gebruiken, door bepaalde instellingen juist te zetten en door je pagina’s onderling met elkaar te koppelen.

Design

Professionele bedrijven weten ook precies hoe ze jouw website moeten ontwerpen zodat deze de potentiele klanten die het aantrekt ook kan blijven boeien. Het is vaak verstandiger kort van stof maar duidelijk te zijn dan langdradig en vaag. De potentiele klant moet direct naar de juiste pagina’s kunnen navigeren om te vinden wat ze zoeken. Is dit niet duidelijk dan zijn ze al snel afgehaakt en door naar de concurrent.

Uitbesteden is niet duur

Tegenwoordig kun je al voor onder de 1000 euro een unieke en professionele website laten maken. Dit geld heb je gauw terugverdiend door de kennis en het vakmanschap die je hiervoor terugkrijgt. Je zal zelf het beheer kunnen doen met een simpel Content Management System, je hebt een helpdesk ter beschikking die je kan bijstaan als je vragen hebt en je zal een goede basissetup aangeleverd krijgen voor jouw nieuwe en professionele website.